Ljudski resursi

Ortus se  vodi činjenicom da poslovni uspjeh kompanije isključivo zavisi od usojeha pojedinaca koji su dio nje. LIčni doprinos svakog zaposlenog nezaobilazan je korak na putu ka tome.  

Poslovna politika, a i politika vođenja (kadrova) zasnovana je na ideji pronalaženja, zapošljavanja, razvijanja i zadržavanja onih najboljih. Ideja je u svakom zaposlenom pronaći najbolje osobine i talente adekvatne zaduženjima i odgovornostima koje bi imao u procesu rada. Zaposleni sa takvim identifikovanim potencijalom biće angažovani i dobiće priliku da pokažu svoju kompetentnost proaktivnim stavovima, usmjerenim djelovanje, energijom, preuzimanjem odgovornosti i željom za pozitivnom promjenom. 

Prioritet nam je samim tim da radimo na stvaranju prijatnog i podsticajnog radnog okruženja u cilju inspirisanja i motivisanja zaposlenih ka ličnom i profesionalnom razvoju. 
Podstičemo otvorenu komunikaciju i slobodno učestvovanje u predlaganju i donošenju odluka, te kao i sa saradnicima, cilj nam je posvetiti se i zadržati  kvalitetne ljude(kandidate,kadar).
pomenuti plan za sirenje?

Aktuelne otvorene pozicije za posao

1

oglas

test uvod

test text